100%, naturalne
Drożdże suszone piwowarskie
Drożdże suszone piwowarskie TRANSLIS / saccharomyces cerevisiae / są bardzo bogate w naturalne witaminy z grupy B, białko, żelazo, mikroelementy takie jak magnez, miedź, cynk, fosfor oraz aminokwasy (lizyna, treonina, cystyna) konieczne w fazie wzrostu oraz w procesie odżywiania zwierząt.
Dzięki swoim właściwościom dietetycznym i probiotycznym oraz dużej zawartości białka i przy bardzo niskim udziale metali ciężkich drożdże suszone piwowarskie należą do cennych produktów naturalnych stosowanych w żywieniu zwierząt hodowlanych i domowych oraz w przemyśle spożywczym .
Rodzaje opakowań:
- big bag 1000 kg
- worki 25 kg
- silos – luz
Możliwość zastosowania prywatnej etykiety
Działanie suszonych drożdży piwowarskich
- Podwyższenie apetytu
- Lepsza przyswajalność paszy
- Ochrona przed chorobami i infekcjami
- Zwiększenie masy ciała
- Zwiększenie odporności
- Poprawa płodności
- Poprawa witalności i kondycji
- Wykształcenie gęstej oraz błyszczącej sierści
- Zapobieganie biegunkom
- Poprawa zdrowotności
Produkcja suszonych drożdży piwowarskich
TRANSLIS, dzięki specjalistycznym procesom technologicznym, uzyskuje nieaktywne suszone drożdże piwne.
Surowcem do produkcji jest gęstwa drożdżowa, która w 100% pochodzi z browarów z terenu Unii Europejskiej i jest pozostałością po produkcji piwa. Produkowane przez naszą firmę drożdże piwne nie zawierają żadnych innych składników, np. sztucznych dodatków.
Zalety drożdży suszonych piwowarskich TRANSLIS
Drożdże suszone piwowarskie TRANSLIS są bardzo bogate w naturalne witaminy z grupy B, białko, żelazo, mikroelementy takie jak magnez, miedź, cynk, fosfor oraz aminokwasy (lizyna, treonina, cystyna) konieczne w fazie wzrostu oraz w procesie odżywiania zwierząt.
Dzięki swoim właściwościom dietetycznym i probiotycznym oraz dużej zawartości białka i przy bardzo niskim udziale metali ciężkich drożdże suszone piwowarskie należą do cennych produktów naturalnych stosowanych w żywieniu zwierząt hodowlanych i domowych.
Dzienne dawkowanie drożdży
- Cielęta – 20–75 g
- Krowy – 75–450 g
- Byki – 75–450 g
- Konie – 75–450 g
- Prosięta – 10–20 g
- Maciory – 75–200 g
- Zwierzęta futerkowe małe – do 10 g